De paasdagen komen er weer aan en wat is er dan leuker om gezellig samen eigen gemaakte pizza’s te eten. Kortom: vrolijk pasen met de pizzarette.
Pizza als ontbijt
In Italië is de colomba, de traditionele cake in de vorm van een duif, onmisbaar bij het paasontbijt. In Umbrië hebben ze hun eigen variant, de pizza pasqualina. Deze kruising tussen een pizza en een cake bestaat in een zoete (dolce) en een hartige variant (salata).
Mocht je dus ooit willen ontbijten met pizza: in Umbrië kijkt niemand je raar aan met Pasen!
De Amerikanen maken het nog gekker: de paaspizza is de hemel voor chocoladeliefhebbers en eierfans. De bodem van de I Am The Resurreggtion heeft een doorsnede van 25,4 centimeter en bevat heel wat zoetigheid. Hij is niet bedekt met tomatensaus, maar chocoladesaus. Daarop vind je marshmallows, stukjes brownie, meringue en een topping van Creme Eggs.
LEKKERNIJ
De Creme Egg is een Amerikaanse lekkernij. Een stuk chocolade in de vorm van een ei is gevuld met kippeneigeel. Voornamelijk rondom Pasen en Oud en Nieuw zijn de delicatessen populair in het thuisland.