Temperatuur pizzarette

Temperatuur pizzarette

Wanneer je een pizzarette een kwartier voorverwarmt zal hij ongeveer 200 graden worden. De temperatuur tijdens het bakken is afhankelijk van het aantal pizza’s dat gebakken wordt. Hoe meer dit zijn, hoe lager de temperatuur wordt.

Langere baktijd

Vanwege nieuwe EU wetgeving is in de Pizzarette die op dit moment worden verkocht een thermostaat ingebouwd, dit heeft invloed op de baktijd van de pizza, in plaats van de genoemde baktijd in de handleiding van 7 minuten is dit nu 10 minuten. Mocht u dit als onplezierig ervaren dan bestaat de mogelijkheid een speciale bakplaat te bestellen die de baktijd verkort. Deze is via volgende link te bestellen via 4 persoons of 6 persoons
Deze speciale bakplaten zijn alleen nodig voor de pizzarette original. Dus niet voor de andere modellen.

Pas op

De spatels hebben een hittebestendig handvat. De koepel kan wel warm worden, wees dus voorzichtig met wat je doet. Kijk uit met kleine kinderen, deze kunnen hun handjes branden wanneer ze aan de pizzarette zitten omdat de temperatuur van de pizzarette ook aan de buitenkant kan oplopen. Gebruik de spatels met de hittebestendige handvaten.

Terug naar veelgestelde vragen

32 reacties op “Temperatuur pizzarette

 1. Patrick Brand zegt:

  Kunnen mischien best richtlijnen zijn maar waarom wordt er bij de 6-persoons een plaat bijgeleverd en moet ik voor de 4-persoons er eentje bestellen. Je ziet de 6 persoons ook heel lang gloeien terwijl de 4-persoons dat niet doet. Ik heb vorig jaar 2x een 4 persoons en een 6 persoons gekocht. Ik zie dus daarom ook flinke verschillen als je ze naast elkaar zet. Ik heb nu 2 platen besteld maar vindt het jammer dat dit er niet bij zit. Ik had nu dus beter drie 6-persoons kunnen kopen dan was ik vrijwel net zo duur uitgeweest.

  • Pizzarettes.nl zegt:

   Hallo Patrick,

   In verband met de Europese richtlijnen is er sinds vorig jaar een thermostaat verplicht. Destijds heeft de importeur tijdelijk
   bij de oude pizzarette originals een plaat bij geleverd om de baktijd te versnellen. Inmiddels zijn de originals vervangen door een
   nieuw model de pizzarette Classic.

 2. Marjan zegt:

  Ik heb een pizzarette Orignial, gekocht eind 2016. Deze wordt niet goed heet en het duurt dus een eeuwigheid voordat er een pizza klaar is en verknald daardoor het gezellige eetplezier.
  Een absolute miskoop dus en geen aanrader

 3. Thijs ter Horst zegt:

  Officieel niet toegestaan maar werkt perfect: de pizzarette aan de onderzijde openschroeven en binnenin doodeenvoudig de
  stekkertjes van de thermostaat ontkoppelen en de draadjes doorverbinden. Dan gaat hij daarna niet telkens uit en blijft hij continu warm!

  • Eindelijk na jaren opgelost zegt:

   Dankzij, eindelijk een oplossing!
   Jaren gehad die aparaat slappe pizza’s vreselijk, koppeling weggehaald, werkt perfect, bedankt voor de verlossend antwoord Thijs! Genoten van echt pizza’s nu.

 4. Kim zegt:

  Afgelopen weekend de pizzarette (6 persoons) uitgetest, wat een desillusie. Duurt een eeuwigheid en dan nog zijn de pizza’s niet afgebakken. Uiteindelijk de echte oven maar aangezet om de pizza’s af te bakken en onze trek te stillen. #miskoopvandeeeuw

  • Klaas Oostendorp zegt:

   Hallo Kim,

   Vervelend om te horen. De mini pizza’s moeten binnen 10 minuten gaar zijn. Als dit veel langer duurt zou ik terug gaan naar de winkel/webshop waar u de pizzarette heeft gekocht.

   Groeten,

   Klaas Oostendorp

 5. Ronald zegt:

  Pizzarette classic wat een ellende. Eerst hadden we 1 met een stenen plaat. Het werd niet warm genoeg en duurde eeuwigheid (ruim een half uur) en niet afgebakken. Terug gegaan naar de winkel en geruild voor een pizzarette ijzeren plaat.
  Geen verbetering en sinsdien nooit meer gebruikt!!

  Inmiddels is de garantie verstreken .

  • Klaas Oostendorp zegt:

   Vervelend te lezen dat de Pizzarette de pizza’s niet binnen de normale tijd gebakken krijgt.
   Het verwarmingselement wordt tijdens het eerste opwarmen wel rood maar daarna blijft het donker. Het toestel is namelijk uitgerust met een thermostaat welke het verwarmingselement om de ca. 5 minuten aan en uitschakelt. Dit mag echter niet de bereidingstijd verlengen.

   Wat wel belangrijk is, is dat de pizzabodems dun (ca. 3mm) worden uitgerold. Een dikkere pizzabodem kan de bereidingstijd namelijk snel doen oplopen.
   Als de pizzabodems dun uitgerold zijn, de pizza’s niet te dik belegd zijn dan moet een pizzaatje binnen 5 tot 7 minuten klaar (en gaar) zijn. Is dit niet het geval dan is er een technisch defect aan de Pizzarette.

   We doen in samenwerking met Dekra/ Kema veel testen, zowel voor, tijdens als na productie. Helaas zijn technische defecten nooit 100% uit te sluiten. Voor dergelijke gevallen bieden we 2 jaar garantie.

 6. Frank zegt:

  Werkt als een tierelier! Bedankt voor de *onofficiële” tip!
  Pootjes losschroeven, steker van thermostaat (midden) los halen en direct op het verwarmingselement zetten. Prima hack, zonder solderen.

  We zijn blij want we hadden al een oude welke het perfect doet. De nieuwe was waardeloos maar nu niet meer. :-)

  • Klaas Oostendorp zegt:

   Hallo,

   Bedankt voor uw bericht. Indien binnen garantie zou ik deze naar de winkel terug brengen waar de pizzarette is aangeschaft.

   Groeten,

   Klaas Oostendorp

   • Thuis zegt:

    Heb hem al een aantal jaar.. geen garantie meer.. ook al heb ik hem maar 2 x per jaar gebruikt vind ik het toch zonde om weg te gooien.

    Wat zou het kunnen zijn wat de kortsluiting maakt.

    • San zegt:

     Hier 2e keer aangezet en blijft dat de boven grill niet aangaat. Ik heb hem al open gemaakt maar als lijkt prima vast te zitten. Zou ook graag willen weten wat ik kan proberen.

     • Klaas Oostendorp zegt:

      Hallo San,

      Als de boven grill in het geheel niet warm wordt dan zou ik indien het toestel nog garantie heeft terug gaan naar de winkel waar de pizzarette is aangekocht.

      Groeten,

      Klaas Oostendorp

 7. Edwin zegt:

  Voor het eerst uitgeprobeerd, was ook gelijk de laatste keer, na een half uur nog steeds geen gare mini pizza!!
  Dacht eerst dat deze pizzarette stuk is, maar bij lezen van alle berichten, blijkt dus dat hij niet stuk is, maar door Europese richtlijnen slecht moet werken! Dank je wel EUROPA!!! En nu gaat deze pizzarette na 1x (nieuw dus!) naar de vuilnisbelt! Lekker goed voor het milieu. Dus geen aanrader en een waardeloos product!

  • Klaas Oostendorp zegt:

   Hallo Edwin,

   Vervelend te lezen dat de Pizzarette de pizza’s niet binnen de normale tijd gebakken krijgt. Het verwarmingselement wordt tijdens het eerste opwarmen wel rood maar daarna blijft het donker. Het toestel is namelijk uitgerust met een thermostaat welke het verwarmingselement om de ca. 5 minuten aan en uitschakelt. Dit mag echter niet de bereidingstijd verlengen.

   Wat wel belangrijk is, is dat de pizzabodems dun (ca. 3mm) worden uitgerold. Een dikkere pizzabodem kan de bereidingstijd namelijk snel doen oplopen. Als de pizzabodems dun uitgerold zijn, de pizza’s niet te dik belegd zijn dan moet een pizzaatje binnen 5 tot 7 minuten klaar (en gaar) zijn. Is dit niet het geval dan is er een technisch defect aan de Pizzarette.

   We doen in samenwerking met Dekra/ Kema veel testen, zowel voor, tijdens als na productie. Helaas zijn technische defecten nooit 100% uit te sluiten. Voor dergelijke gevallen bieden we 2 jaar garantie.

 8. Marco zegt:

  We hebben een 6 persoons er bij gekocht Bij ons duurde het ook bijna 20 minuten voordat de pizza gaar was omdat deze ook aan en uit ging om de 5 minuten. De oude 4 persoons brandde continu en was veel sneller. Dus ook thermostaat nagekeken en deze niet ontkoppeld maar 2x 90 graden verbogen zodat deze de onderkant meet ipv de bovenzijde binnenin het apparaat.werkt daarna perfect

 9. M. Zitter zegt:

  Officieel niet toegestaan maar werkt perfect:
  Ik heb een oudere 4 persoons en deze werkt continu. Daarom een 6 persoons bijgekocht ivm meerdere personen tegelijk. Deze blijft inderdaad niet constant aan maar gaat om de 5 minuten uit. Daardoor zeer lange baktijd. Oplossing is niet een andere bakplaat aanschaffen zoals ze adviseren.
  Werkt nl nog niet beter. Enige oplossing is de thermostaat beugel 2x 90 graden om te buigen zodat deze de bodem meet ipv de bovenzijde binnenin. Dus 4 schroefjes losdraaien van plaat onder de onderste verwarming. Dan thermostaat losschroeven, buigen, vastschroeven. Plaat vastschroeven en klaar is kees. Werkt daarna perfect.
  Ik snap niet dat de leverancier dit niet op kan lossen en toe wil geven dat het minder goed werkt. Wat ze aangeven als opties is gewoon niet de juiste oplossing.

 10. Ger zegt:

  Een pizzarette voor 6 personen aangeschaft. Hij werkt perfect alleen het controlelampje werkt niet. Tips om dit zelf op te lossen? Of gewoon retour sturen…….

 11. John Roosjen zegt:

  6 persoons pizzarette gekregen en 2x uitgeprobeerd. Minimaal 30 minuten nodig om pizza beetje warm te krijgen zonder verkleuring van het bakken ofzo. De laatste keer de normale oven aangezet en heerlijke knapperige pizzas gegeten. De pizzarette is met recht een waardeloos apparaat. Nu nog de tips uitproberen om de thermostaat om te leiden en anders rechtstreeks naar de vuilnisstort. En dan zegt men, een beter milieu begint bij jezelf. Dus fabrikant van dit flutapparaat, werk aan de winkel, dit is waardeloos

  • Klaas Oostendorp zegt:

   Hallo John Roosjen,

   Vervelend te lezen dat de Pizzarette de pizza’s niet binnen de normale tijd gebakken krijgt.
   Het toestel is inderdaad uitgerust met een thermostaat welke het verwarmingselement om de ca. 5 minuten aan en uitschakelt. Dit mag echter niet de bereidingstijd verlengen.

   Wat wel belangrijk is, is dat de pizzabodems dun (ca. 3mm) worden uitgerold. Een dikkere pizzabodem kan de bereidingstijd namelijk snel doen oplopen.
   Als de pizzabodems dun uitgerold zijn, de pizza’s niet te dik belegd zijn dan moet een pizzaatje binnen 10 minuten klaar (en gaar) zijn. Is dit niet het geval dan is er een technisch defect aan de Pizzarette.

   We doen in samenwerking met Dekra/ Kema veel testen, zowel voor, tijdens als na productie. Helaas zijn technische defecten nooit 100% uit te sluiten. Voor dergelijke gevallen bieden we 2 jaar garantie. U kunt met het apparaat en de aankoopnota contact opnemen met de verkoper voor afhandeling van de garantie.

   Groeten,

   Klaas Oostendorp
   Pizzarettes

 12. John Roosjen zegt:

  Zojuist de tips van hierboven beschreven van M. Zitter uitgevoerd. Deze truc helpt. Het apparaat wordt nu veel heter. Inderdaad de beugel waar thermostaat aan zit ( witte porseleinen rond blokje) als een S gevouwen en waar de thermostaat zelf zit ook beetje gebogen zodat de thermostaat vast wordt geklemd . Nog geen pizza’s op gebakken maar het voelt nu al veel warmer
  Ben benieuwd met bakken

 13. Monique Van de velde zegt:

  Tip om alles los te koppelen, is prima. Nu kunnen we eindelijk pizza’s bakken.
  Idd zonde van ons geld als je de 6 pers hebt en niet werkt. Weggooien wil je ook niet. Top dank ?

 14. klusser zegt:

  De oplossing om de thermostaat er tussenuit te halen is m.i. niet veilig, de 6 persoons gaat over de 200 graden heen en wordt echt bloedheet. De thermostaat (Thermorex T24 ) zit met een plaatje tegen de onderkant geduwd. Hij meet dus de temp van de bodemplaat. Deze thermorex was bij mijn 6 persoons pizzarette eentje met een uitschakeltemp. van150 graden. Deze dingen zijn bij Conrad te bestellen voor 3 a 4 euro’s en er zijn diverse andere temp te kiezen. Als 150 graden niet bevalt kun je altijd een 160 of 170 erin zetten. Zo weet je in elk geval dat het apparaat niet een totale meltdown ondergaat als je bijv. wordt weggeroepen of afgeleid of vergeet het app uit te trekken. Daarnaast wordt de dome echt bloedje heet als je het niet begrenst op temp en neemt het risico op verbranding rap toe. Ook is het maar de vraag of bekabeling en andere materialen deze temp. langere tijd kunnen doorstaan. De onderkant van het apparaat wordt ook voelbaar heter. Dus als je iets meer warmte wil gebruik dan je verstand en blijf een werkende temperatuur begrenzer (Thermorex) gebruiken. Als laatste denk ik dat de fabrikant geen claim of klacht zal accepteren wanneer het apparaat technisch is gewijzigd. Maar ja, een apparaat dat niet functioneert is ook frustrerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.