De pizzabodem op formaat maken

Pizzadeeg, pizzaretteHoe maak ik de pizzabodem op het juiste formaat voor de spatel?

De ingang van de pizzarette is maar klein. Je maakt pizza’s met een doorsnee van ongeveer 10 cm. Alle pizza’s moeten even groot zijn, anders passen ze niet in de pizzarette. Om te zorgen dat je pizza niet aan de bodem vast kleeft, bak je de pizza’s op een spatel. De spatel past exact door de opening in de pizzarette. De pizzabodems moeten dan ook allemaal het formaat van de spatel hebben.

Speciaal om alle pizza’s op hetzelfde formaat te maken, wordt een uitsteekvorm meegeleverd. Met de uitsteekvorm kun je jouw zelfgemaakte deeg op de juiste formaten uitsteken. Pizzadeeg kun je het beste zelf maken. Vers deeg is lekkerder en bakt mooier dan een kant-en-klaar deegbodem. De pizzabodem maken is heel eenvoudig. Kijk hier om te lezen hoe je een eenvoudige maar overheerlijk pizzadeeg maakt.

Zorg dat je het deeg groot uitrolt tot het iets minder dan een cm. dik is. Rol de pizzabodem breed uit zodat je veel pizzabodems kunt uitsteken. Neem de uitsteekvorm en probeer zo veel mogelijk bodems uit het pizzadeeg te steken. Het deeg dat je over hebt, kun je weer in elkaar rollen en opnieuw kneden. Ga zo door tot het deeg helemaal op is.

Tip!: Maak zo veel mogelijk bodems vooraf klaar. Bestuif de bodems met een beetje bloem zodat ze niet aan elkaar vast plakken. De bodems zien heerlijk uit en daarnaast kan iedereen lekker dooreten. De uitsteekvorm is gemaakt van stevig plastig en is gemakkelijk schoon te maken. Hij kan zelfs in de afwasmachine, al heb je de ring met een beetje zeepsop en afwaswater binnen een paar seconden schoon.

Ben je jouw deeguitsteker kwijt of wil je er een extra, dan kun je deze bij ons gewoon nabestellen.

Terug naar veelgestelde vragen

 

9 reacties op “De pizzabodem op formaat maken

 1. Erik zegt:

  Ik had de pizzarette aangezet, en kwam tot de ontdekking dat de deeguitsteker er nog inzat. Dit is nu een brok plastic geworden. Hoe kan ik aan een nieuwe komeb? Mijn vriendin was heel boos ?. Mijn adres is: de dries 12. 5374GR Schaijk

  • Klaas Oostendorp zegt:

   Minipizza’s voor Pizzarette
   Het heeft even geduurd maar het lange wachten wordt beloond. We kunnen in samenwerking met tricolore-merchandise mini pizza’s aanbieden vanaf 20 stuks.
   MINIPIZZA’S
   1. Hoe te bestellen?
   De minipizza is te bestellen vanaf 20 minipizza’s.
   (1 stuk bevat 20 minipizza’s). Dit is gebaseerd op basis van een 4 persoons pizzarette oven. Bestelt u bij “aantallen” 2 stuks dan ontvangt u in totaal 40 minipizza’s.
   2. Verzending
   Wij versturen de minipizza’s bevroren naar u op. De minipizza’s zullen ontdooid aankomen. Levertijd is binnen 24 uur!
   3. Bewaren en consumeren
   Wij adviseren dan de minipizza’s in de koeling te bewaren en binnen 3-5 dagen te consumeren.
   Wij adviseren om de minipizza’s niet opnieuw in te vriezen.
   https://www.tricolore-merchandise.nl/a-48044699/minipizza-s-voor-pizzarette-oven/minipizza-voor-pizzarette-20-stuks/

 2. Nadia De Fraine zegt:

  als de mini pizza’s bevroren zijn bij vertrek bij jullie en ontdooit zijn bij levering, dit wil dan zeggen dat je nooit een grote hoeveelheid kan bestellen om dan in de diepvries te steken en te consumeren wanneer jou het past. Is er geen andere manier van leveren ? Wij wonen in België dat is dus bijna tien euro verzendkosten. Wat mij niet teveel zou zijn moest je er meerdere per keer kunnen bestellen om dan in te vriezen. Want 1 pakketje is 20 stuks, wat te weinig is voor ons. Hoe kan je dit oplossen ? welke leveringsmethode stel je voor ? Is er geen depot in België ? Ik ben kandidaat om er 1 te openen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.