Langere baktijd pizzarette original

Langere baktijd pizzarette original

Vanwege nieuwe EU wetgeving is in de Pizzarette die op dit moment worden verkocht een thermostaat ingebouwd, dit heeft invloed op de baktijd van de pizza, in plaats van de genoemde baktijd in de handleiding van 7 minuten is dit nu 10 minuten. Mocht u dit als onplezierig ervaren dan bestaat de mogelijkheid een speciale bakplaat te bestellen die de baktijd verkort. Deze is via volgende link te bestellen via 4 persoons http://goo.gl/8ln8Lx of 6 persoons http://goo.gl/350vuQ

Meer informatie vindt u op onze Facebook pagina van pizzarettes.nl

31 reacties op “Langere baktijd pizzarette original

 1. Mw Bennink zegt:

  Nog een vraag hierover. Ik heb hem vorige week gekocht, en idd duurt het veel te lang.

  Maar wat wordt er bedoeld met kostenloos verzonden? De verzendkosten zijn gratis en de bakplaat ook, of moeten we de plaat wel betalen.
  M vr groet

  • Pizzarettes.nl zegt:

   Hallo Mw Bennink, de distributeur Food en fun heeft ons laten weten dat de verzendkosten gratis zijn. Wel zal er voor de speciale bakplaat 4,95 euro in rekening worden gebracht.

 2. Johan zegt:

  Hallo
  Als ik de link volg kom kan ik idd de emaille bakplaat bestellen. Van gratis verzending is echter geen sprake. Als ik doorklik komt er 4.95 aan verzendkosten bij. Hoe zit het nu?

  M.v.g. johan

 3. Eric den Heijer zegt:

  Het duurt inderdaad heel erg lang. Zo lang dat alle plezier er af is. In mei hebben we hem gekregen. Is ook gekocht in die maand. Dan hoort er een waarschuwing meegegeven worden dat de beschrijving niet klopt. De tijd in de gebruiksaanwijzing klopt dus niet. De leverancier moet hier zijn verantwoordelijk nemen en kosteloos een nieuwe schaal aanbieden. Nu zitten we met een apparaat die niet voldoet aan de geschetste verwachting. Mijn schoonzus heeft nog een oud model en dat gaat als een speer. Ik raad ook niemand meer aan om deze dure pizzarette te kopen zonder nieuwe schaal.

  • Pizzarettes.nl zegt:

   Hallo Selie,

   Dat is de original met thermostaat. De thermostaat is gekomen naar aanleiding van Europese wetgeving.
   De original is niet meer verkrijgbaar ondertussen en opgevolgd door de Classic.

   Groeten,

   Klaas Oostendorp

   • S. Siccama zegt:

    Dank u,

    De original is nog wel te koop bij de blokker, ik heb hem daar dinsdag gekocht. Maar ik zag dat ze in een ander filiaal van blokker wel de classic hebben. Ik ga hem dus nog even omruilen!
    Dan gaat het vast goed komen :-)

 4. melissa van der sligte zegt:

  Goedenavond,

  Ik heb een Pizzarette Original. Maar weet niet goed of hier een thermostaat op zit of niet. Kan ik niet vinden in boekje.
  Heb de pizzarette precies een jaar geleden gekregen. Mijn baktijd duurt ontzettend lang vergeleken bij de Classic, bleek gister bij een feestje.
  Bij mij zit een roestvrijstalen bakplaat. Begrijp ik het goed dat de zwarte emaille-bakplaat sneller zou moeten werken?

  Mijn pizzarette: PR6.1 Orignal Model: PO-102929

  Of nog andere tips?
  Spiraal lijkt ook voornamelijk niet te gloeien, terwijl de classic dat wel doet. Hij is wel warm/heet maar de classic is heter.

  Met vriendelijke groet,
  Melissa van der Sligte

  • Pizzarettes.nl zegt:

   Hallo Melissa,

   De de zwarte emaille-bakplaat zou de baktijd inderdaad moeten verkorten bij de original.
   Deze is hier te bestellen:

   Emaille Bakplaat 6 persoons Pizzarette Original
   Schrijf de eerste beoordeling van dit artikel

   Is uw pizzarette niet meer te gebruiken? Bestel dan snel nieuwe onderdelen op Buyspareparts.eu!

   De “Emaille Bakplaat 6 persoons Pizzarette Original” bestelt u hier snel en voordelig. Vandaag voor 11:00 uur bestelt is morgen al in huis. Daarnaast spaart u automatisch voor punten. U profiteert dan bij een volgende bestelling van korting op onze pizzaretta onderdelen en andere onderdelen van huishoudelijke apparaten.

   https://buyspareparts.eu/nl/pizzarette-onderdelen/emerio/po-102929/emaille-bakplaat-6-personen-pizzarette-original.html

   Groeten,

   Klaas Oostendorp

 5. Maurice zegt:

  Beste Klaas, ik heb dus mijn 4 persoons pizzarette gekocht in November 2015, betekend dit dat deze wel of geen thermostaat heeft het is overigens de pizzarette Original.

  Het was afgelopen oud en nieuw een enorm verschil met een geleende pizzarette van vrienden idd! Dit was een Classic volgens mij?
  Wat moet ik nu doen, om nog heel plezier te beleven aan onze 4 persoons pizzarette Original?

  Alvast bedankt

  Maurice

 6. Anne zegt:

  Ik heb een zwarte bakplaat (6persoons apparaat) maar deze spiraal word helemaal niet rood gloeiend. Het duurt ook veel langer voor dat ie een beetje bruin wordt. We hadden ook nog een ouder model (4persoons) die waren super snel klaar.
  Terwijl jullie zeggen dat de zwarte bakplaat sneller moet zijn dan die andere is dan bij ons juist het tegenovergestelde..

  • Klaas Oostendorp zegt:

   Hallo Anne, vervelend dat de pizza’s nu minder snel klaar zijn. De allereerste modellen, de pizzarette original hadden nog geen thermostaat. Deze is vanaf het type classic verplicht i.v.m. wetgeving van de Europese overheid. De thermostaat is verplicht gesteld i.v.m. de veiligheid. Hierdoor is inderdaad de baktijd langer geworden. Normaal gezien moet een pizza binnen de 5 tot 7 minuten klaar zijn. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe de pizza belegd is. Dus de zwarte bakplaat is niet sneller maar zorgt er voor dat de tijd niet heel lang duurt met de thermostaat. De nieuwere modellen hebben ook weer meer vermogen.

 7. Rianne Nieuwenhuizen zegt:

  Goedemorgen,

  Zojuist wilde ik deze bakplaat nogmaals bestellen alleen valt deze niet meer te bestellen. Betekent dit dat we genoodzaakt zijn om een nieuwe pizzarette aan te schaffen ???

  Groet
  Rianne

 8. Jeroen Talboom zegt:

  Wij hebben de pizzarette nu 2 keer geprobeerd maar de pizza’s worden nooit gaar. Zelfs niet na een half uur. Waardeloos apparaat.

  • Klaas Oostendorp zegt:

   Vervelend te lezen dat de Pizzarette de pizza’s niet binnen de normale tijd gebakken krijgt.
   toestel is uitgerust met een thermostaat welke het verwarmingselement om de ca. 5 minuten aan en uitschakelt. Dit mag echter niet de bereidingstijd verlengen.

   Wat wel belangrijk is, is dat de pizzabodems dun (ca. 3mm) worden uitgerold. Een dikkere pizzabodem kan de bereidingstijd namelijk snel doen oplopen.
   Als de pizzabodems dun uitgerold zijn, de pizza’s niet te dik belegd zijn dan moet een pizzaatje binnen 10 minuten klaar (en gaar) zijn. Is dit niet het geval dan is er een technisch defect aan de Pizzarette.

   We doen in samenwerking met Dekra/ Kema veel testen, zowel voor, tijdens als na productie. Helaas zijn technische defecten nooit 100% uit te sluiten. Voor dergelijke gevallen bieden we 2 jaar garantie. U kunt met het apparaat en de aankoopnota contact opnemen met de verkoper voor afhandeling van de garantie.

 9. Kirsten Bruinsma zegt:

  Wij zouden graag 2 van deze platen bestellen, wij hebben 2 pizzarettes 6 persoons. Maar de lol qua baktijd is er wel af. Deze baktijd verkorters zouden het probleem kunnen oplossen. Maar ik kan ze nu nergens meer vinden. Waar kan ik ze bestellen?

 10. Mathijs zegt:

  Ik heb onlangs een pizzarette classic gratis gekregen omdat deze niet lekker warm werd. Inderdaad de pootjes losgeschroefd, apparaat omhoog, stekkertjes van de thermostaat losgehaald, warmte-element omgeprikt zodat deze rechtstreeks aangesloten zit (kan allemaal gewoon met de stekkertjes, zeer eenvoudig). En voila: Een prachtig werkende pizzarette gered van de sloop.

  Mensen; doe uw pizzarette niet weg, maar maak hem eindelijk werkend met deze handeling van nog geen 5 minuten.

 11. Marvin zegt:

  Beste Mathijs,

  Hele goede tip, echter ontbreekt de laatste stap van dit stappenplan. Alles gesmolten behalve de kaas op mijn pizza. In plaats daarvan gatenkaas in het onderstel… het type plaatje was niet meer terug te vinden.

  Voor een eerste en laatste keer toch een goede 20 minuten dikke pret gehad!

  Groetjes van mijn moeder. ( was niet zo blij met mijn doorgespeelde tip! ? )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.