Acrobatici pizzaioli pizzabakkers

Het Italiaans nationaal team van pizzabakkers echte atleten. La squadra nazionale italiana acrobati pizzaioli zijn echte pizza acrobaten. Het is ongelooflijk om te zien wat ze allemaal met een pizza kunnen doen.

Wist je dat de naam pizza calzone letterlijk pizza ‘broekspijp’ betekent. De opgevouwen pizza doet qua vorm denken aan een broekspijp, calzone, vandaar de naam.

Pizzaoven
Een echte pizza wordt niet in een gewone oven gebakken, maar in een houtoven. Natuurlijk heeft niet iedereen een houtoven in zijn keuken. Om toch een overheerlijke Italiaanse pizza te bakken is de pizzarette stone of de pizzabox een goed alternatief voor de houtoven.

De grootste houtoven ter wereld
Het record van de grootste houtoven is gevestigd in, hoe kan het ook anders, Napoli. De pizza Margherita die hierin is gemaakt, heeft een diameter van 5,19 meter. Dit is overigens bij lange na niet de grootste pizza ter wereld; die heeft namelijk een diameter van 37,4 m. De pizza van 5,19 m is overigens wèl de grootste pizza die in een houtoven gebakken is. De bouw van deze 100 ton wegende reuzenoven heeft zo’n 270 dagen in beslag genomen. Voor de pizza is 38,64 kilo farina, 32,2 kilo mozzarella, 22,54 kilo tomaten, 6,44 liter olijfolie en 1,5 kilo gist gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.