Pizzarette voorverwarmen
Moet de pizzarette voorverwarmen?
Net als een normale oven moet de pizzarette even voorverwarmen. De terracotta koepel zorgt er voor dat de warmte goed binnen de pizzarette blijft, net als het vocht en de geur.
We raden aan om de pizzarette zo’n 10-15 minuten voor te verwarmen. De temperatuur zal dan oplopen tot 200 graden, waarmee je direct de lekkerste pizza’s zelf kunt bakken.
Terug naar veelgestelde vragen
Wij hebben sinds een jaartje een pizzarette Classic voor 6 personen. We hebben deze nog niet zo heel veel gebruikt, want we hebben de indruk dat het enorm lang duurt eer een pizza’tje klaar is om te eten. Is dit normaal ? Moet het verwarmingselement onder de koepel niet roodgloeiend worden, want dit is zeker niet het geval. De bodem wordt niet krokant gebakken, en bvb gemalen kaas bovenop smelt amper…
Het is een probleem wat vroeger voor kon komen bij de pizzarette original. Hiervoor hebben we speciale platen ontwikkeld.
Dit zou niet mogen voorkomen bij de pizzarette Classic. Ik adviseer om dan ook contact op te nemen met de winkel of webshop waar de pizzarette Classic is aangekocht.