We love artisjok

Het is altijd leuk om iets nieuws te proberen op de pizza. Het voordeel van een minipizza is dat je veel verschillende pizza’s kunt maken en dus ook veel ingrediënten kunt proberen. Onze chefkok gebruikt vaak zo’n smaakgeheimpje op zijn minipizza: De artisjok.

Een artisjok is een soort distel. Je kunt ze helemaal zelf bereiden, maar kant en klaar zijn ze in iedere grotere supermarkt verkrijgbaar. Wel zo gemakkelijk en kant en klaar zijn ze nog vol van smaak. Gebruik voor een pizza altijd voorgekookte artisjok.

Minipizza met artisjok.

minipizza met artisjok
minipizza met artisjok

Ingrediënten:

  • Pizzabodem
  • Tomatensaus
  • Ham
  • Gekookte artisjok(hart)
  • Evt extra knoflook
  • Parmezaanse kaas

Pak een pizzabodempje op de spatel. Verdeel een klein beetje tomatensaus over het midden van de pizzabodem. Laat de randen vrij.

Verdeel de ham over de pizzabodem. De artsjok kan bovenop de ham. Naar smaak kun je een beetje extra knoflook toevoegen. Het is lekker om de pizza af te dekken met Parmezaanse kaas voor een extra italiaanse smaak.

Zet je spatel met de minipizza in de pizzarette en de terracotta koepel zorgt voor een heerlijke krokante rand en echte steenoven smaak.

Andere verrassend lekkere combinaties zijn artisjok met spek of met rosbief.

Bekijk hier meer minipizza recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.