Pizzarettes FAQ

Pizzarettes, vraag en antwoord

Welke bodem voor Pizzarette?
Om aan de slag te gaan met de Pizzarette hebben we natuurlijk pizzadeeg nodig. Je kunt ervoor kiezen om zelf pizzadeeg te maken of als je daar geen zin in hebt kun je ook kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken. Je kunt de pizza’s van te voren uitsteken en op een bord met bakpapier naast elkaar neerleggen.

  1. Leg de belegde pizzabodem op de spatel.
  2. Zet de spatel in een opening in de pizzarette.
  3. Laat de spatel zo’n 7 minuten op de pizzarette staan. En klaar is jouw eigengemaakte pizza!
Wanneer de bodem van de pizza tussen de 0,5 en de 1 cm. is, en het beleg niet meer dan 3 lagen is de bereidingstijd tussen de 7 en 10 minuten. Dit is dus een beetje afhankelijk van de dikte van de bodem en de hoeveelheid beleg die je op de pizza hebt
Houd per persoon rekening met ongeveer 4 tot 6 pizzabodems. Iedereen houdt van een andere soort pizza. Het voordeel van de pizzarette is dat je veel verschillende pizza’s kunt maken en eten! Daarom is het leuk om verschillende ingrediënten op tafel te zetten.
Het is hartstikke leuk om te doen. Je zit lekker gezellig met elkaar aan tafel en tussendoor bak je je eigen pizza’s zoals jij ze lekker vindt. En omdat de pizza’s die uit de pizzarette komen lekker klein zijn kun je per persoon meerdere pizza’s eten. Zo kun je lekker afwisselen.
De bakplaat en de spatels kun je met warm water en een afwasborstel reinigen. Je kunt ze ook schoonmaken door ze een nacht in sodawater te laten (volledig onder water). Stop geen onderdelen van de pizzarette in de vaatwasser. Je kunt het beste alles met de hand schoonmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.