Pizzarette Stone schoonmaken

De pizzasteen kan worden gereinigd met een droge borstel en eventueel een vochtige doek. Nooit in water onderdompelen of onder de kraan afspoelen. Als er echt nog voelbare zwarte resten op zitten, dan kunnen die met een plamuurmesje of gewoon mesje worden afgekrabd. Zijn ze niet voelbaar, dan is het niet schadelijk voor de steen en hoort het er gewoon bij. Je krijgt ‘m dan niet helemaal meer schoon.

De spatels kun je met warm water en een afwasborstel reinigen. Je kunt ze ook schoonmaken door ze een nacht in sodawater te laten (volledig onder water). Stop geen onderdelen van de pizzarette in de vaatwasser. Je kunt het beste alles met de hand schoonmaken.

De koepel hoeft bij normaal gebruik  niet te worden gereinigd. Mocht je hem toch willen reinigen, maak hem dan schoon met een beetje warm water en een borstel. Let op: de koepel kan niet in de afwasmachine worden geplaatst.

Let op!: De mini pizza’s worden vaak te royaal belegd met als resultaat dat er kaas en vet op de bakplaat terecht komt. Hierdoor komen ook kleuren van eten in de steen trekken, deze “verbanden” en dus zwart worden. Alle originele Pizza stenen hebben deze lichte kleur en veranderen dus van kleur.

Je kunt er wel bakpapier op doen maar dan zal het resultaat een heel klein beetje minder zijn. Gewoon testen. Als je er een siliconen (soort bakpapier) folie op doet dan is het effect van de steen in zijn geheel weg.

Terug naar veelgestelde vragen