Pizzarette: Hoe werkt het?

Voorbereiding

Maak de deeg en tomatensaus op tijd klaar volgens recept of haal dit kant en klaar in de supermarkt. Kies een aantal ingrediënten en zet op tafel wat jij lekker vind!

De pizzarette is snel klaar met voorverwarmen. Wij adviseren om het apparaat ongeveer een kwartier van tevoren aan te sluiten. Doordat de warmte goed in de keramische koepel blijft hangen is de binnenkant na 15 minuten rond de 200 graden.

Let op: de terracotta koepel is hittebestendig maar wordt ook warm, pak deze dus niet meer vast na het voorverwarmen.

Pizza’s Beleggen

Met de speciale uitsteekvorm die in het pakket is bijgeleverd, kun je vooraf pizzabodems op maat maken. Bestuif de bodempjes even met wat bloem zodat ze niet aan elkaar plakken. Het is lekker om een aantal pizzabodems op voorraad te leggen. Houd per persoon rekening met ongeveer 4 pizzabodems.

Iedereen houdt van een andere soort pizza. Het voordeel van de pizzarette is dat je veel verschillende pizza’s kunt maken en eten! Daarom is het leuk om verschillende ingrediënten op tafel te zetten. Éen product die je sowieso nodig hebt is tomatensaus.

De meest gebruikte ingrediënten zijn: salami, geraspte kaas, ui, champignon, ham, spek, mozzarella, chili peper, paprika en olijf. Natuurlijk kun je zelf de ingrediënten in schaaltjes op tafel zetten.

Ben je echt op zoek naar iets speciaals? Bij aanschaf van een pizzarette ontvang je alleen bij ons een schitterende menu kaart! Hierin staan ontzettend veel pizza recepten met de lekkerste ingrediënten en combinaties.

Bakkenpizzarette, pizzarettes, hoe werkt een pizzarette

Wanneer de pizzarette een kwartier is voorverwarmd en jouw bodem hebt belegd met de lekkerste ingrediënten kun je beginnen met pizzaretten!

Let op: Wanneer er meer pizza’s er in de pizzarette zitten, kan de temperatuur iets dalen. De baktijd kan dan iets langer zijn. Dit kun je zelf gemakkelijk controleren door de randen van de pizza in de gaten te houden.

Het gebruik van een pizzarette is enorm simpel:

1. Leg de belegde pizzabodem op de spatel.
2. Zet de spatel in een opening in de pizzarette.
3. Laat de spatel zo’n 7 minuten op de pizzarette staan.
En klaar is jouw eigengemaakte pizza!

Pizza’s uit de pizzarette zijn krokanter dan die uit een normale oven of magnetron door de terracotta koepel. Dit komt doordat de terracotta koepel het vocht opneemt en voor een extra lekkere pizzasmaak en geur zorgt.

Schoonmaken

Je kunt zo lang pizza’s bakken als je wilt. Uiteindelijk zul je alles weer schoon moeten maken.

Wees bij het schoonmaken voorzichtig: De pizzarette moet eerst goed afkoelen en losgekoppeld zijn.
Na het afkoelen kun je de koepel van de plaat halen en met een sponsje of doekje van binnen schoon vegen. Daarna kun je de plaat op dezelfde manier schoonvegen.

Stop de onderdelen niet in de afwasmachine!

Nog meer vragen? Kijk dan even bij de veel gestelde vragen over de pizzarette of neem contact met ons op!

 

Bestel Pizzarette Stone

Bekijk hier de uitleg van onze Pizzarette bij het RTL4 programma: Wist je dat?