Pizza bodem van courgette

Bodem van courgette. Maak 1 pizza of 8 kleine pizza’s.

Voordelen:
glutenvrij, ideaal voor liefhebbers van dik pizzadeegNadelen:
bevat nog veel calorieën, ongeveer 300 kcal voor de bodem. Je moet de bodem voorbakken voor een knapperig resultaat, dus niet geschikt voor luie chefs.

Onze score: 7/10

© NINA.

Dit recept is ideaal voor wie geen gluten mag/wil eten. Wat calorieën betreft is deze bodem een minder interessante optie, want de kaas maakt het behoorlijk zwaar.

Recept voor 1 bodem of een 8 kleine pizza’s:
– 2 eieren
– 1 grote courgette of twee kleine courgettes
– 75 gram parmezaanse kaas
– kruid naar persoonlijke smaak. (Tip: het deeg op basis van courgette is nogal flauw, dus ik voegde wat oregano als extraatje toe.)

Deze bodem is erg arbeidsintensief. Je moet de courgettes raspen en het vocht verwijderen als je geen waterigachtig zootje op je bord wil. Dit doe je best door de geraspte courgette in een handdoek te leggen en zo het vocht er langzaam aan uitwringen. Dan bak je de bodem best eerst een tiental minuten op 180 graden Celsius af om te voorkomen dat de pizza uit elkaar valt net voor je hem in je mond wil stoppen. Beleg dan met wat passata en je favoriete toppings, bak gedurende een tiental minuten op 220 graden in de oven en klaar.

Bron: HLN.BE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.