Bereidingstijd pizzarette

PO-102929_02Wat is de bereidingstijd van de pizzarette ?

Voordat je jouw pizza in de pizzarette stopt moet het apparaat even voorverwarmen. Wij raden een voorverwarmingstijd van 15 minuten aan. De temperatuur binnen de terracotta koepel is dan ongeveer 200 graden. Wanneer de bodem van de pizza tussen de 0,5 en de 1 cm. is, en het beleg niet meer dan 3 lagen is de bereidingstijd tussen de 10 minuten. Dit is dus een beetje afhankelijk van de dikte van de bodem en de hoeveelheid beleg die je op de pizza hebt. Je kunt aan de kleur van de korst wel zien of hij gaar is. Je kunt zelf bepalen hoe gaar je de pizza wilt hebben.

De bereidingstijd van een 4 persoons pizzarette is niet exact hetzelfde als die van een 6 persoons pizzarette, de 8 persoons pizzarette of de pizzarette stone. Wat namelijk ook meespeelt is het aantal pizza’s.

Omdat de baktijd van alle ingrediënten behoorlijk kort is, raden we aan om vlees vooraf te garen. Daarbij kun je de ingredienten het best klein houden. Hiermee verklein je de kans op bacteriën doordat alles goed gaar wordt.

Tip!: Doe de kaas als laatst op de pizza zodat deze goed over de pizza smelt.

Door de speciale terracotta koepel worden de korsten van de pizzarette lekker krokant. Dit komt doordat het keramiek het vocht van de pizza opneemt. Daarnaast blijft de warmte in de koepel en zorgt de lucht vooor een extra lekkere smaak. De bereidingstijd van de pizzarette is vaak kleiner dan die van een echte pizza oven!

Terug naar veelgestelde vragen

 

4 reacties op “Bereidingstijd pizzarette

  1. marieke zegt:

    Ik heb kant en klaar deeg. Als ik met de uitsteekvorm een rondje maak en deze daarna van het bakpapier afhaal, vervormd het deeg helemaal.
    Is het een idee om het pizzadeeg even in de gewone oven te doen, zodat hetr een beetje harder wordt?

  2. Bjorn oplaat zegt:

    Goede middag.
    Bij mijn pizzarette word de gloeispiraal even rood gloeiend en dan gaat die weer uit en ongeveer 10minuten later gaat die weer aan. Is dat de bedoeling? Groeten bjorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.