Bereidingstijd pizzarette
Wat is de bereidingstijd van de pizzarette ?
Voordat je jouw pizza in de pizzarette stopt moet het apparaat even voorverwarmen. Wij raden een voorverwarmingstijd van 15 minuten aan. De temperatuur binnen de terracotta koepel is dan ongeveer 200 graden. Wanneer de bodem van de pizza tussen de 0,5 en de 1 cm. is, en het beleg niet meer dan 3 lagen is de bereidingstijd tussen de 10 minuten. Dit is dus een beetje afhankelijk van de dikte van de bodem en de hoeveelheid beleg die je op de pizza hebt. Je kunt aan de kleur van de korst wel zien of hij gaar is. Je kunt zelf bepalen hoe gaar je de pizza wilt hebben.
De bereidingstijd van een 4 persoons pizzarette is niet exact hetzelfde als die van een 6 persoons pizzarette, de 8 persoons pizzarette of de pizzarette stone. Wat namelijk ook meespeelt is het aantal pizza’s.
Omdat de baktijd van alle ingrediënten behoorlijk kort is, raden we aan om vlees vooraf te garen. Daarbij kun je de ingredienten het best klein houden. Hiermee verklein je de kans op bacteriën doordat alles goed gaar wordt.
Tip!: Doe de kaas als laatst op de pizza zodat deze goed over de pizza smelt.
Door de speciale terracotta koepel worden de korsten van de pizzarette lekker krokant. Dit komt doordat het keramiek het vocht van de pizza opneemt. Daarnaast blijft de warmte in de koepel en zorgt de lucht vooor een extra lekkere smaak. De bereidingstijd van de pizzarette is vaak kleiner dan die van een echte pizza oven!
Terug naar veelgestelde vragen
Ik heb kant en klaar deeg. Als ik met de uitsteekvorm een rondje maak en deze daarna van het bakpapier afhaal, vervormd het deeg helemaal.
Is het een idee om het pizzadeeg even in de gewone oven te doen, zodat hetr een beetje harder wordt?
Hallo,
Dat is zeker het proberen waard. Normaal gesproken is het kant en klaar deeg een soort brood deeg.
Goede middag.
Bij mijn pizzarette word de gloeispiraal even rood gloeiend en dan gaat die weer uit en ongeveer 10minuten later gaat die weer aan. Is dat de bedoeling? Groeten bjorn
Hallo Bjorn, het klopt dat er een thermostaat in de pizzarette zit Wel zouden de pizza’s in max. 10 minuten klaar moeten zijn.
Wat kan ik doen aan het vast kleven van mijn deeg op het plaatje die de pizzarete in altijd er aan vast zitten naar het bakken
Hallo Mettina, hier staan goede tips voor het kneden van het deeg: https://www.italieplein.nl/deeg-kneden-voor-pizza/
Groeten,
Klaas Oostendorp
Goededag
Ik heb heerlijke pizza’s gebakken, maar de plaat krijg ik niet goed schoon. Tips?
PIZZARETTE SCHOONMAKEN
Je kunt zo lang pizza’s bakken als je wilt. Uiteindelijk zul je de pizzarette weer schoon moeten maken.
Volg deze stappen om de pizzarette veilig schoon te maken:
Laat de Pizzarette minimaal 30 minuten afkoelen voordat je hem reinigt en opbergt
Als de terracotta koepel heet is, mag hij niet in contact komen met water of met een koude ondergrond. Dit voorkomt het risico op scheuren. Wacht dus even met schoonmaken.
Bij normaal gebruik hoeft de koepel niet te worden gereinigd. Mocht je hem toch willen reinigen, maak hem dan schoon met een beetje warm water en een borstel. Let op: de koepel kan niet in de afwasmachine worden geplaatst.
De bakplaat en de spatels kun je met warm water en een afwasborstel reinigen. Je kunt ze ook schoonmaken door ze een nacht in sodawater te laten (volledig onder water). Stop geen onderdelen van de pizzarette in de vaatwasser. Je kunt het beste alles met de hand schoonmaken.