Alimentatie betalen met pizza’s

Pizzarette oven

De 50-jarige Italiaan Nicola Toso mag zijn ex-vrouw alimentatie betalen in de vorm van pizza’s, zo heeft een rechtbank besloten.

Volgens de Nieuw-Zeelandse nieuwssite Stuff.co.nz komt dat neer op 400 euro per maand aan pizza’s.

De rechter vond dat de man alles had gedaan om zijn alimentatie te betalen toen hij weinig geld had, door maandelijks 400 euro aan pizza’s, calzones en andere producten uit het pizzarestaurant aan zijn ex-vrouw te geven. ,,In plaats van het geld bood de gedaagde zijn ex-vrouw hetzelfde bedrag in pizza’s van zijn werk als compensatie. Een aanbod dat direct afgewezen werd”, is te lezen in de uitspraak.De ex-vrouw had recht kunnen hebben op 80 pizza’s per maand, meer dan twee per dag, aangezien ze vijf euro per stuk kosten.

Economische crisis

Het stel, Toso en Nicoletta Zuin, eindigde hun huwelijk in 2002. In 2008 kwam Italië in een zware economische crisis terecht. Toso, die opnieuw getrouwd is en nog drie kinderen heeft, kwam hierdoor steeds meer in financiële problemen terecht. Hij moest onder meer zijn winkel sluiten, nadat hij niet langer in staat was om de leveranciers en zijn werknemers te betalen. Tussen 2008 en 2010 bood hij Zuin gratis eten aan in plaats van het geld dat hij moest betalen.

Advocaat Sonia Della Greca wees uit dat Toso geen van zijn andere afspraken had verbroken. Zo was hij altijd aanwezig bij de afspraken met zijn dochter en hielp hij zijn dochter positieve relaties te ontwikkelen met zijn nieuwe partner en de andere kinderen.

Bron: AD.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.