Knoflookbroodjes

In plaats van een “standaard” pizza met tomatensaus, kun je kiezen voor een ander soort pizza. Heerlijk tussendoor of gewoon lekker ’s avonds op de bank: knoflookbroodjes.

Het maken van een heerlijk knoflookbroodje is erg simpel. De volgende ingrediënten heb je nodig:knoflookbroodje uit de pizzarette

  • Een pizzabodempje op maat
  • Vers gehakte of geperste knoflook
  • Kruidenboter
  • Geraspte kaast (parmezaan of mozzarella)

Zorg voordat je gaat beleggen dat de pizzarette goed op temperatuur is.

Leg het pizzabodempje op de spatel. smeer een beetje kruidenboter in het midden van de bodem. Gebruik niet te veel kruidenboter, de kruidenboter smelt en gaat uitlopen. Je wilt een krokante rand, dus zorg dat daar geen boter komt.

Besprenkel de kruidenboter heel lichtjes met het gehakte knoflook. Dek de knoflook af met de kaas en plaats de spatel met de bodem in de pizzarette.

Het broodje zal zo’n 8 minuten nodig hebben, de terracotta koepel zorgt ervoor dat de bodem lekker krokant word.
Heerlijk om in stukjes te scheuren of te snijden voor bij een borreltje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.